Permanent Hårborttagning Södermalm

Permanent hårborttagning med laser

Permanent hårborttagning med laser

FRÅGOR OM PERMANENT HÅRBORTTAGNING

Du som överväger att göra behandlingar för permanent hårborttagning har säkerligen ett antal frågor. Här har vi svarat på några av de vanligaste. Övriga frågor är du varmt välkommen att ställa vid din första konsultation.

Hur många behandlingar brukar behövas?

För att få ett permanent hårfritt resultat över en hel yta behöver man normalt sett göra 6-8 behandlingar med runt 2-4 månaders intervall mellan varje, beroende på vilket område det handlar om. Anledningen till detta är att hårsäckarna befinner sig i olika tillväxtfaser vid olika perioder. En hårsäck som befinner sig i vila går inte att behandla utan man måste vänta till den är aktiv igen.

Kan man IPL-behandla hud med tatuerinar, pigmentfläckar mm?

Denna behandling utförs inte på ytor som är tatuerade eller där du har mörka leverfläckar. Anledningen till detta är att lasern kan påverka området negativt. IPL kan bleka tatueringen och på mörka pigmentfläckar riskerar du att få brännskador. Om du lider av någon form av hudsjukdom, eksem eller diabetes bör du kontakta din läkare för rådgivning innan du påbörjar en behandling hos oss.

Vad bör jag tänka på före och efter min laserbehandling?

Undvik att plocka, vaxa eller bleka håren 4-6 veckor före behandlingen. Annars uppnår vi inte önskat resultat och du får återkomma för fler behandlingar än vad som annars hade behövts. Undvik även att sola i solarium, använda pigmenterad bodylotion, brun utan sol och spray tanning de sista 4 veckorna före din behandling.

Sola ej i samband med din behandling då huden blir mer ljuskänslig. Använd extra solskydd de första två veckorna efter behandlingen.

Varmt välkommen att boka en första kostnadsfri konsultation hos oss för att få mer information om den metod som är bäst för dig!

Bli av med missprydande hårväxt för gott!